فيس لوووك.faceloook


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

فيس لوووك.faceloook
فيس لوووك.faceloook
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
دخول

لقد نسيت كلمة السر

فى رحاب القران الكريم
الا رسول الله

المواضيع الأخيرة
» بحبك يا اطيب قلب
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 9:29 pm من طرف بحبك موووت

» القران الكريم للشيخ ابوالوفا الصعيدى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأحد يونيو 26, 2011 12:23 pm من طرف زائر

» اليسا على بالى حبيبى كاملة
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس مايو 19, 2011 7:52 am من طرف بحبك موووت

» اهو دة اللى علية العين
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين أبريل 04, 2011 11:57 am من طرف بحبك موووت

» هلا كيفك نتالى ولكوووووووم مرحبااااااااااااا
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة فبراير 04, 2011 6:24 pm من طرف بحبك موووت

» اطباء الامراض النفسية والعصبية باسيوط
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالسبت ديسمبر 25, 2010 5:46 am من طرف زائر

» راشد ويارا الموعد الضائع
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 5:04 pm من طرف بحبك موووت

» سبع ابيات اسمعها بصوتى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 10:35 am من طرف محمود المصرى

» حمد العامرى اوكسجين
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 10:22 am من طرف محمود المصرى

» ثريا نجوم الخليج
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 10:11 am من طرف محمود المصرى

» فاضل المزروعى ساكن دبى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 9:39 am من طرف محمود المصرى

» محمد عبدة الاماكن كلها مشتاقة لك
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 9:35 am من طرف محمود المصرى

» محمد عبدة 2010 جديد
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 9:33 am من طرف محمود المصرى

» محمد عبدة (مقتطفات منوعة من اجمل اغانية )
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس ديسمبر 23, 2010 9:30 am من طرف محمود المصرى

» الوصايا العشر .. للتخلص من الكرش و الحصول علي جسم متناسق.
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة ديسمبر 10, 2010 4:04 pm من طرف محمود المصرى

» من اجمل روائع الشيخ ياسين التهامى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة ديسمبر 03, 2010 11:52 am من طرف محمود المصرى

» مقتطفات من روائع الشيخ ياسين التهامى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة ديسمبر 03, 2010 11:50 am من طرف محمود المصرى

» مقتطفات من مديح الشيخ ياسين التهامى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة ديسمبر 03, 2010 11:29 am من طرف محمود المصرى

» كاس العالم بروسيا 2018 وقطر 2022
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة ديسمبر 03, 2010 11:04 am من طرف Admin

» مشروع التطريز
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالثلاثاء يونيو 01, 2010 12:56 pm من طرف محمود المصرى

» مشروع الحلويات والبسكويت
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالثلاثاء يونيو 01, 2010 12:54 pm من طرف محمود المصرى

» الحياة امل د/ ابراهيم الفقى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة أبريل 02, 2010 9:02 pm من طرف Admin

» السعادة والالم د /ابراهيم الفقى 3
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة أبريل 02, 2010 8:50 pm من طرف Admin

» د ابراهيم الفقى السعادة والالم 1
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة أبريل 02, 2010 8:27 pm من طرف Admin

» محمود المصرى للتنمية البشرية والتسويق العقارى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء فبراير 17, 2010 1:14 pm من طرف محمود المصرى

» مليار مليار مبروووك لمصر ام الدنيا
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين فبراير 01, 2010 5:35 pm من طرف Admin

» مليون مبروك لمصر اهداف مصر فى انجولا 2010
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين فبراير 01, 2010 5:12 pm من طرف Admin

» فوز مصر على غانا فى بطولة الامم الافريقية انجولا 2010
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين فبراير 01, 2010 4:59 pm من طرف Admin

» فوز ساحق لمصر على الجزائر 4/0 فى كاس الامم الافريقية انجولا 2010
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة يناير 29, 2010 7:38 am من طرف Admin

» مصر ام الدنيا
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة يناير 29, 2010 7:29 am من طرف Admin

» فوز ساحق لمصر على الجزائر 4/0 فى بطولة الامم الافريقية انجولا 2010
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس يناير 28, 2010 6:56 pm من طرف Admin

» قناة مودرن سبورت
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس يناير 28, 2010 6:46 pm من طرف Admin

» قناة الجزيرة الرياضية
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس يناير 28, 2010 6:33 pm من طرف Admin

» محمد رسول الله
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 10:38 pm من طرف *ملاك الكون*

» اسلام ستة نساء فى استراليا
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 6:23 pm من طرف Admin

» اكثر مقطع مبكى للشيخ محمد حسان
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 6:17 pm من طرف Admin

» قران كريم للشيخ محمد حسان
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 6:12 pm من طرف Admin

» عبدالباسط عبدالصمد
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 6:07 pm من طرف Admin

» الشيخ عبدالباسط عبدالصمد
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأربعاء يناير 27, 2010 6:05 pm من طرف Admin

» الرقية الشريعة بصوت عذب جدا
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأحد يناير 24, 2010 4:33 pm من طرف محمود المصرى

» دعاء للمريض
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالأحد يناير 24, 2010 3:46 pm من طرف بحبك موووت

» اعظم قصيدة فى مدح الرسول صلى اله علية وسلم
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس يناير 21, 2010 9:31 pm من طرف Admin

» اجمل ما غنى ياسين التهامى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالخميس يناير 21, 2010 9:14 pm من طرف Admin

» فيلم افريكانو وساموزين
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين يناير 18, 2010 2:38 pm من طرف زائر

» رمز الكرامة ( الزعيم جمال عبدالناصر )
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالسبت يناير 16, 2010 9:07 pm من طرف Admin

» عشششاق الله
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالسبت يناير 16, 2010 3:01 am من طرف *ملاك الكون*

» جد يا حبيبى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة يناير 15, 2010 8:12 pm من طرف Admin

» حلقة ذكر روووووووووعة
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة يناير 15, 2010 8:03 pm من طرف Admin

» اروع ما غنى الشيخ ياسين التهامى
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالجمعة يناير 15, 2010 7:48 pm من طرف Admin

» اكتب اسمك واسم زوجتك او من ستكون زوجتك وشوف عيالكم
موسوعة المطبخ المصرى Emptyالإثنين يناير 11, 2010 5:50 pm من طرف زائر

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 22 بتاريخ السبت مايو 30, 2020 11:07 pm
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 13 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو wamaksod فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 175 مساهمة في هذا المنتدى في 106 موضوع
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفظ و دعم الرابط فيس لوووك.faceloook على موقع حفظ الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط فيس لوووك.faceloook على موقع حفض الصفحات

تصويت
تدفق ال RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



موسوعة المطبخ المصرى

اذهب الى الأسفل

موسوعة المطبخ المصرى Empty موسوعة المطبخ المصرى

مُساهمة من طرف Admin الجمعة نوفمبر 27, 2009 4:11 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

اقد لكم اليوم موسوعة المطبخ المصرى

وهو موضوع ساقدم فية اشهر واحلى الاكلات المصرية المعروفة

ونبدا اليوم مع مجموعة كبيرة من اشهر واحلى اكلات المصرية
==============================================================================

الفتة بالخل والثوووووم

المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)

صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه

الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها

الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره

من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل

عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم

ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس

الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم

قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما

يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه

مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
توكل ساخن

===================================================================================================
محشى البطاطس باللحمه المفرومه

المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

نصف كيلو لحم مفروم

2 بصله مفرومه

2 فص ثوم

2 ملعقه صلصه طماطم

حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

ملح فلفل اسود بهارات شطه


الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض

=================================================================================================
المكرونه بالبشاميل
المقادير
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان

تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

وتقدم ساخنة
===========================================================================================
ارز باللبن
ارز باللبن
[/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
كيلووووو من اللبن الحليب
3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
3ملاعق كبيره حليب بودر
علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
معلقه فانليا

الطرييييييييييييييييييييقه:
فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد

ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز

والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز

ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره

مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

التزين :
على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
كلهااختيارات
======================================================================================

طاجن البامية باالحم الضانى
/اتنين ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر

ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم

بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن

وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

========================================================================================

قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش

المقادير :
مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /
3 ملاعق سمن / ¼ ك جلاش
الطريقة :
·يسيح السمن .
·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .

·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .

·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .
·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن

جيدا
·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و

يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...



=========================================================================================

الكشري المصري

المقادير:
1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:

1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب


===============================================================================================

مكرونه بمكعبات اللحم

المقادير:

كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم

الطريقه:

يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح

لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه
============================================================================================
معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن

المقادير :
½ ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن مبشور (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
الطريقة :
·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
·تصب الصلصة البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
·تقلب المعكرونة أثناء الغرف ...

=============================================================================================
كفتة الارز

المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس


الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كلو وتشكيلو الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقسر ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم علية وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون ساخنة


==================================================وجارى استكمال الموسوعة قريبا ان شاء الله .............اقتباس
Admin
Admin
Admin
Admin

عدد المساهمات : 67
رصيدك الحالى بالمليون : 197
التميز : 0
تاريخ التسجيل : 11/11/2009
العمر : 14

https://faceloook.ahlamontada.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى